Medic Specialist Ortopedie Pediatrică

Experiență în chirurgia de reconstrucție a deformărilor membrului inferior și șoldului

Experiența profesională este dobândită pe parcursul a 16 ani consolidată de activitatea științifică susținută prin prezentări realizate în cadrul congreselor și întâlnirilor medicale naționale și internaționale cât și din poziția de asistent de cercetare în cadrul Proiectului European : “Metoda de Evaluare și Recuperare privind Reabilitarea Copilului cu Tulburări Neurologice” .

+15 ani de experiență profesională +100 displazii de șold și 50 de luxații de șold tratate cu succes prin tehnici non-invazive

+100 malformații de picior strâmb congenital tratate prin tehnica Ponseti sau chirurgical

+10 000 de copii în urmărire

Competențe și Specializări:

  • Atestat internațional PONSETI în tratamentul piciorului strâmb congenital Varus Equin;
  • Atestat internațional în ecografia de șold la nou-născut (Prof. Graf);
  • Competența în ecografia musculo-articulară;
  • Curs de analiză posturală

Experiența in domeniul Ortopediei Pediatrice a început din anul 2000, când am ales acest domeniu, în
urma examenului de rezidențiat. Din primele luni am simțit pasiunea pentru parcurgerea acestui drum și posibilitatea de a dărui copiilor o șansa spre mai bine.

A fost un drum lung pe parcursul a 6 ani, care a cerut implicare, dăruire, responsabilitate și multă muncă. Am învățat mare parte din patologia bolilor osteo - articulare la copii, mai ales abordarea lor chirurgicală prin tehnici mai mult sau mai puțin eficiente, care ofereau șansa refacerii integrității total sau parțial. O altă parte din patologia acestor boli aveam să o descopăr ceva mai târziu, când am decis să îmi continui cariera pe cont propriu. Această alegere mi - a dat posibilitatea să descopăr o altă modalitate de abordare a pacientului, încă de la momentul nașterii, prin care prevenția și monitorizarea creșterii și dezvoltării sistemului osos și muscular creează posibilitatea aplicării unui tratament din timp evitând astfel situațiile neplăcute ale unui tratament prelungit de ani de zile prin ortezare sau intervenții chirurgicale ( ex: displazia de șold, piciorul strâmb congenital varus equin, scolioza și multe alte deformări congenitale).
Încă din perioada de rezidențiat am acordat o importanță deosebită cursurilor de perfecționare în acest domeniu, cursuri ce aduc performanță în realizarea actului medical, precum și calitate și mai ales siguranța pacientului.

Am căutat întotdeauna ca aceste învățăminte să le primesc direct de la oameni care și - au dedicat cariera acelui domeniu.

Profesorul Graf este unul dintre aceștia, implicat în patologia luxației de șold, printr - un studiu aprofundat de peste 30 ani. În 2006 am decis să merg în Austria la Stolzalpe, la clinica unde Profesorul Graf pregătea medici din toata lumea, pentru a învață atât tehnica de depistare a displaziei de șold prin ultrasonografie(ecografie), cât și tehnica de imobilizare în ghips a șoldului luxat, dar și tehnicile chirurgicale pe care le aplica în cazul luxațiilor de șold depistate târziu.

Profesorul Ponseti este un alt mesager al tehnicilor dedicate unei patologii și anume deformarea congenitală a piciorului în varus equin, tehnică studiată și aplicată de peste 30 de ani și transmisă în toată lumea prin mesageri pregătiți chiar de profesorul Ponseti. Unul dintre aceștia este și Dr. Anna Eye din Barcelona, Spania. În 2008 am avut oportunitatea să merg în Spania, la Spitalul San Juan De Deu, Barcelona, unde am învățat tehnica Ponseti pentru corecția deformării congenitale a piciorului în varus equin.

Șirul cursurilor de perfecționare și a participării la congrese interne și internaționale a urmat în fiecare
an până în prezent, aducând valoare asupra modului de abordare a pacientului, atât ca metodă de depistare, de diagnosticare, cât și ca metodă de tratament.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ani de experiență 17

Pacienți tratați 25000

Displazii de șold 250

Luxații de șold 150

Piciorul varus equin 170

Intervenții chirurgicale 120

Programari Telefon +4 (0)721 863 958

Program
Luni
10:00 - 15:00
Marți
ON CALL
Miercuri
10:00 - 15:00
Joi
ON CALL
Vineri
10:00 - 15:00
Sâmbătă
INCHIS
Duminică
INCHIS


CENTRUL DE REABILITARE ORTOPEDICA SI NEUROLOGICA PHEONIX


Medic Specialist Ortopedie Pediatrica, Echografia Aparatului Locomotor
Str. Semicercului, nr 10, S1, Bucuresti  Romania
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
+40 721 863 958

Dr. Valentina Contanu
Specialist Ortopedie Pediatrică

Citeste mai mult ... 

Follow Us