Ortopedie Pediatrică

Când este necesar un consult la medicul Ortoped Pediatru?

 

• Copilul trebuie evaluat și tratat specific, terapia adaptată necesitând o buna cunoaștere a bolii copilului cât și o excelentă stăpânire a tehnicilor (ortopedice, de recuperare și reeducare), particulare fiecărei vârste.

Evaluarea corectă a copilului încă din primele zile de la naștere poate scoate în evidență afecțiuni ortopedice și/sau neurologice.

 

• Dezvoltarea sistemului musculo-scheletal, deține câteva aspecte particulare importante cum ar fi evoluția dinamică a pacientului de la nou-născut la adolescent. De aceea afecțiunile se raportează la stadiul de creștere și dezvoltare al copilului, pentru fiecare grupă de vârstă:

 

- la nou-născut, examenul clinic va trebui să aibă în vedere posibilitatea prezenței torticolisului muscular congenital, a paraliziei obstetricale de plex brahial, a fracturii obstetricale de claviculă, a displaziei de dezvoltare a șoldului, a malpozițiilor și malformațiilor piciorului (talus valgus, metatarsus adductus, picior strâmb varus equin). Cu cât sunt diagnosticate și tratate mai precoce, cu atât evoluția lor va fi mai bună, de aceea consultul de ortopedie pediatrică devine obligatoriu la cea mai mică suspiciune a unei asemenea afectări.

 

- la copilul mic și preșcolar, situațiile ce determină cel mai des solicitarea consultului de ortopedie pediatrică sunt reprezentate de: genu varum, genu valg, tulburările de mers (mersul în adducţie, equinismul), piciorul plat, durerile de creștere, boala Perthes, sinovita acută tranzitorie de șold.    De exemplu: genu varum la un copil de 12- 18 luni este normal, în vreme ce la 4 ani e o cauză de îngrijorare și necesită investigații suplimentare.

 

- în perioada prepubertară și adolescență, una dintre cele mai întâlnite patologii o reprezintă cea a devierilor de ax și atitudinilor vicioase ale coloanei vertebrale- scolioza. Aproximativ 90% dintre scolioze apar în jurul vârstei de 10-12 ani și se agravează în perioada pubertara. Este extrem de importantă depistarea lor precoce și începerea tratamentului cat mai devreme.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ani de experiență 17

Pacienți tratați 25000

Displazii de șold 250

Luxații de șold 150

Piciorul varus equin 170

Intervenții chirurgicale 120
Program
Luni
10:00 - 15:00
Marți
ON CALL
Miercuri
10:00 - 15:00
Joi
ON CALL
Vineri
10:00 - 15:00
Sâmbătă
INCHIS
Duminică
INCHIS


CENTRUL DE REABILITARE ORTOPEDICA SI NEUROLOGICA PHEONIX


Medic Specialist Ortopedie Pediatrica, Echografia Aparatului Locomotor
Str. Semicercului, nr 10, S1, Bucuresti  Romania
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
+40 721 863 958

Dr. Valentina Contanu
Specialist Ortopedie Pediatrică

Citeste mai mult ... 

Follow Us